Menu Ekspres:

[Nota Ringkas T1: Bab 1, Bab 2, Bab 3, Bab 4, Bab 5, Bab 6, Bab 7, Bab 8, Bab 9, Bab 10, Bab 11] [Nota Ringkas T2: Bab 1, Bab 2, Bab 3, Bab 4, Bab 5, Bab 6, Bab 7, Bab 8][Nota Ekspres T3][Nota Ekspres T4: Bab 8, Bab 9, Bab 10], [Nota Ekspres T5][Pembentangan Pelajar-T4. Bab 1, Bab 2, Bab 3, Bab 4, Bab 5, Bab 6, Bab 7, Bab 8, Bab 9, Bab 10] [Pembentangan Pelajar-T5. Bab 1, Bab2, Bab 3] [Latihan T4: Set 1, Set 2, Set 3] [Latihan Topikal T5] [Analisis Soalan Popular Percubaan Sejarah SPM Negeri2 2016][Analisis Fokus 2016] [Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2016] [Takwim Sekolah 2017]Thursday, 15 October 2009

Hari Kad Laporan Percubaan SPM

Pada hari ini, Jumaat bersamaan 16 Oktober 2009M (27 Syawal 1430H) adalah merupakan hari pengambilan kad laporan bagi peperiksaan percubaan SPM yang diduduki oleh semua pelajar tingkatan 5 tempohari.

Sesi taklimat dan pengambilan kad laporan akan bermula pada jam 2.30 petang, iaitu selepas berakhirnya solat jumaat. Semua ibu bapa dan para pelajar tingkatan 5 SMIAAG dijemput hadir ke sesi yang sangat penting ini.

Buat semua 'anak-anak ceria dan bersemangat waja' kelas 5 Salman al-Farisi yang dikasihi, ustaz selaku guru kelas dan merangkap 'bapa' antum ingin memohon maaf kerana tidak dapat bersama antum pada petang ini. Ustaz terpaksa balik awal ke Johor bagi menghadiri majlis walimah adik ipar pada keesokan harinya. Yang berbahagia, Ust Ayub dan Ust Abd Aziz akan menggantikan tempat ustaz.

Sebagaimana lazimnya, dalam setiap peperiksaan pasti akan terzahir pelbagai perasaan suka mahupun sedikit duka dek kerana keputusan yang bakal diperolehi atau telahpun diketahui. Ini bukanlah peperiksaan kali pertama, jauh sekali yang terakhir kerana hakikat sebenar peperiksaan SPM akan bermula pertengahan November depan.

Anggaplah setiap liku dan cabaran dalam peperiksaan yang telah dan bakal diduduki seumpama sebahagian juzu' daripada liku-liku kehidupan yang panjang perjalanannya ini. Yang telah berlalu, biarkanlah ia berlalu. Kini, tetapkanlah 'fokus' terus demi masa hadapan. InsyaAllah, dengan usaha gigih , istiqamah, berdoa dan bertawakkal serta berkat restu ibu bapa, guru..tidak mustahil kejayaan gemilang menanti kalian di depan mata.

Hanya kepada Allah S.w.t sahajalah kita kembalikan segala urusan ini dan berserah diri...

No comments: